Essity wilt luiers recyclen

Publicatie: 28 jun 2018 | Update: 5 okt 2023
Status: Willen starten

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Essity, het bedrijf achter TENA en Libero is een partnerschap gestart met afvalbedrijf Renewi, om de verwerking van luiers en incontinentiematerialen op een innovatieve manier te verduurzamen. Doelstelling is om een duurzame oplossing te ontwikkelen voor de 400.000 ton luiers die jaarlijks worden weggegooid.

Tijdens dit project neemt Renewi de verantwoordelijkheid voor het grondstofbeheer, en zet hiervoor haar kennis en haar klanten- en routenetwerk in. Essity neemt de verantwoordelijkheid voor de producten, en biedt als kennispartner veel toegevoegde waarde op het gebied van de cellulosemarkt, life cycle assessment (LCA) en gezondheidszorg. Daarnaast maakt het bedrijf deel uit van een waardevol netwerk binnen de Europese Retailmarkt.

Wilma Venes, Public & Regulatory affairs manager bij Essity, geeft aan dat Essity sinds de start eind 2014 betrokken was bij de eerste stappen van het ketenproject luiers van de overheid: Het ontwikkelen van producten -in dit geval zowel TENA als Libero en eigen merk babyluiers- die bijdragen aan een duurzame en circulaire samenleving. Essity is lid van het Ellen MacArthur Foundation’s CE100 network. Deze organisatie helpt bedrijven bij het ontwikkelen van circulaire oplossingen. Als lid van CE100 genereert Essity nieuwe inzichten en ideeën die worden omgezet in innovaties en concrete oplossingen, waar dit project een mooi voorbeeld van is.

Eric Segers, Directeur Specialties bij Renewi vertelt dat sinds 2015 Renewi aan een methode werkt om incontinentiemateriaal te bewerken en recyclen. In dit materiaal zitten namelijk 3 belangrijke bestanddelen, cellulose, plastics en SAP’S (super absorbant polymers). Cellulose is een belangrijke grondstof voor de (chemische) industrie en met dit project willen ze zorgen dat de cellulose uit luiers weer inzetbaar wordt als nieuwe grondstof. 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!