Coolstar gemaakt van koelkasten

Publicatie: 26 sep 2019 | Update: 25 apr 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Ook afgedankte koelkasten bestaan uit waardevolle grondstoffen. Om deze reden zamelt Coolrec koelkasten uit verschillende Europese landen in om ze vervolgens op eigen locaties te ontmantelen en te versnipperen.

In dit verwerkingsproces komen de grondstoffen in verschillende fracties vrij en worden deze gescheiden in onder andere metalen, koelmiddelen en plastics. De plasticfractie die de basis vormt voor Coolstar, wordt gesorteerd op polymeersoort. Dit gebeurt met de inzet van drijf/zink- en elektrostatische technieken. In de laatste fase wordt de fractie omgezet in kwalitatief hoogwaardige regranulaat of een klantspecifieke samenstelling.

Kwaliteitsgarantie

Om de hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe korrel te garanderen heeft de WEEE-recycler in de verschillende verwerkingsprocessen kwaliteitsroutines geïmplementeerd. Om het hoogste gehalte aan polymeren te garanderen, wordt de zuiverheid getest met een infraroodspectrometer. Daarnaast worden de plastics (HIPS) uitgebreid geanalyseerd om te voldoen aan de hoogste technische norm. Ook wordt het regranulaat bemonsterd en getest volgens de ISO-norm waarna een analysecertificaat (CoA) afzonderlijk voor iedere lading wordt opgesteld.

De nieuwe circulaire pellet is inmiddels leverbaar in drie verschillende kwaliteitsniveaus, op maat leverbaar voor klantspecifieke toepassingen.

  • Coolstar Circular: een 100% gerecycled witte pellet zonder additieven (hulpstoffen) en direct te gebruiken voor de meeste spuitgiettoepassingen.
  • Coolstar Plus: vergelijkbaar met Circular, maar met een extra stap in zuiverheid waarmee het ideaal geschikt is voor onder andere 3D-printing en gedetailleerde spuitgiet en (sheet) extrusie toepassingen.
  • Coolstar Master: het gaat hier om een optimaal gerecyclede HIPS samenstelling met hoge slagvastigheid, die op specificatie van de klant kan worden gebracht.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!