Amazon investeert in recyclebaar verpakkingsmateriaal

Publicatie: 6 dec 2023 | Update: 15 apr 2024

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

E-commerce bedrijf Amazon maakt alle verzendverpakkingen in Europa recyclebaar. Dit geldt voor de dozen, zakken en enveloppen die door het bedrijf zelf worden verkocht, maar ook die van partners. Ook het verpakkingsmateriaal werd verminderd. De afgelopen tijd heeft Amazon het aantal producten dat zonder extra verpakking wordt verzonden in Europa met meer dan de helft verhoogd.

Welk soort verpakking nodig is voor verzending wordt volgens Amazon bepaald door op wetenschap gebaseerde systemen. Met machine learning wordt aangegeven hoe groot en van welk materiaal een verpakking moet zijn en elke keer leert het systeem beter wat de juiste verpakking is.

Minder kartonnen dozen
Dergelijke moderne algoritmen hebben het gebruik van kartonnen dozen sinds 2019 met meer dan 35% verminderd. Bovendien heeft deze manier het gebruik van ongeveer een miljard plastic bezorgtassen voor eenmalig gebruik voorkomen.

Amazon zal blijven investeren in innovatieve technologie, machinaal leren en duurzamere materialen om ervoor te zorgen dat verpakkingen – of ze nu door ons of door andere bedrijven worden gebruikt – goed zijn voor onze klanten, gemeenschappen en de planeet.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!