Ameco wekt stroom op met kolen of biomassa

Publicatie: 13 sep 2023 | Update: 13 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Elektriciteitsopwekking door middel van kolen- of biomassagestookte ketels vereist een continu en betrouwbaar materiaalbehandelingssysteem. AMECO-opslagsystemen worden geïnstalleerd in kolen- en biomassaopslagplaatsen (bagasse, houtsnippers, schors) in elektriciteitscentrales over de hele wereld.

AMECO kan apparatuur leveren om alle soorten brandstoffen gemakkelijk op te slaan of te transporteren: biomassa, gips, steenkool. De meest relevante oplossing is de portal reclaimer.

Biomassa

Nieuwe voorraden fossiele brandstoffen worden steeds moeilijker te vinden. Dit heeft de energieopwekkingsindustrie ertoe aangezet op zoek te gaan naar alternatieve brandstoffen. Als gevolg hiervan worden er steeds meer energiecentrales gebouwd die biomassa als grondstof gebruiken. Voorbeelden van dergelijke biomassaproducten zijn:

Landbouwresten (bijvoorbeeld maïsstengels, suikerrietbagasse)
Kruidachtige gewassen (bijvoorbeeld miscanthus, bamboe)
Houtgewassen (bijv. eucalyptus, den)
Bosresten (bijv. hardhout, zachthout)

Gips

In kolencentrales die zijn uitgerust met rookgasontzwavelingssystemen (FGD) reageert kalk of kalksteen met gasvormige zwavelemissies tot calciumsulfaat of calciumsulfiet. Dit materiaal wordt gewoonlijk synthetisch gips genoemd.

Het wordt in Portland-cementfabrieken gebruikt ter vervanging van het natuurlijke gips dat aan het eindproduct moet worden toegevoegd om de uitharding van het beton te controleren. Voordat ze gips aan de cementindustrie verkopen, slaan elektriciteitscentrales dit bijproduct doorgaans op in een opslagfaciliteit voor bulkmateriaal.

Steenkool

Veel elektriciteitscentrales draaien nog steeds op steenkool en bruinkool. Deze elektriciteitscentrales maken gebruik van strategische opslagfaciliteiten voor bulkmateriaal, waarin steenkool van verschillende herkomst en verschillende kwaliteitsniveaus tijdelijk wordt opgeslagen.

Naast apparatuur voor deze opslagfaciliteiten biedt AMECO mengbedden aan die de steenkool homogeniseren. Dit zorgt ervoor dat het product een constante kwaliteit heeft, wat op zijn beurt de efficiëntie van het energieproductieproces verhoogt. AMECO biedt ook exportoplossingen voor de behandeling van steenkool.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!