Attero ontwikkelt compostzak uit gerecycled plastic

Publicatie: 5 mei 2022 | Update: 5 mei 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Attero is erin geslaagd om een compostzak te ontwikkelen bestaande uit 65% gerecycled materiaal (PCR) en 35% nieuw kunststof.

De recycling van plastic begint goed op gang te komen, maar de meeste toepassingen waar huishoudelijk afval voor gebruikt wordt zijn dikwandig. Samen met partners TUSTI, Pokon Naturado, Oerlemans Packaging Group, EGEN, Technische Universiteit Eindhoven en Dow Benelux B.V. is Attero erin geslaagd om een compostzak te ontwikkelen bestaande uit 65% gerecycled materiaal (PCR) en 35% nieuw kunststof. Daarbij is het PCR volledig afkomstig van de beoogde huishoudelijke afvalbron.

PCR is een afkorting voor post-consumer recycled. PCR-producten worden gemaakt van gerecycled plastic uit weggegooid materiaal afkomstig uit huishoudens, commerciële-, industriële- en institutionele inrichtingen.  Om PCR plastic te maken wordt afval omgezet tot grondstof. Dit maakt het een zeer milieuvriendelijke oplossing. Door gespecialiseerde sortering (al dan niet met de hand), grondige reiniging en opnieuw verhitten en vermalen ontstaat de PCR korrel (granulaat). Dit granulaat wordt vervolgens gebruikt om nieuwe producten van te maken.

De verpakking is gebruikt voor de Landelijke Compostdag. Hierbij is het verpakte materiaal, de compost, ook afkomstig van afval, namelijk GFT, waarmee het hele concept circulair is.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!