Autobanden recyclen door Siba

Publicatie: 27 aug 2021 | Update: 19 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Een afvalband is een gebruikte band die als zodanig geen tweede leven meer heeft, geen verkoopwaarde heeft en wordt afgevoerd als afval. Siba Recycling richt zich op het verwerken en afvoeren van afvalbanden op een duurzame manier.

Siba Recycling

Siba heeft in Uden de mogelijkheid om de volledige autoband te verwerken tot kleine stukjes: shreds. Vervolgens wordt een deel van de shreds verder verwerkt tot staal en chips (kleine stukjes rubber met linnen). Deze shreds en chips worden afgevoerd naar de granuleerindustrie die het verder verwerken tot nieuwe grondstoffen.

In een autoband zitten drie grondstoffen die bij granuleren uit elkaar worden gehaald:

  • granulaat (fijngemalen rubberkorrels)
  • staal
  • linnen

Het granulaat wordt onder meer gebruikt voor het produceren van speelmatten, sportvloeren, speeltoestellen en in het wegdek. Het staal wordt schoongemaakt en opnieuw gebruikt als grondstof. Het linnen is een geschikte grondstof voor onder meer de verbrandingsindustrie.

Op deze duurzame manier is de afvalband compleet verwerkt en benut voor nieuwe producten, en komt hij niet in het milieu terecht. 100% milieuvriendelijk dus.

Aanvoer inzamelaars

Ook externe inzamelaars kunnen afvalbanden naar Siba afvoeren. Zij verzorgen de verdere afhandeling van de afvalbanden en u als inzamelaar ontvangt volgens de gemaakte afspraken de papieren voor duurzame verwerking van de afvalbanden.

Verkoop afvalbanden / shreds

Naast de granuleerindustrie zijn er legio andere markten waarvoor gebruikte banden of shreds geschikt kunnen zijn. Siba is altijd geïnteresseerd in partijen die afvalbanden of shreds willen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!