Avri plaatst duurzaam Pleintje van Morgen in Neswaarden

Publicatie: 20 apr 2022 | Update: 20 apr 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Recreatiegebied De Neswaarden in Aalst heeft het eerste Pleintje van Morgen. Het pleintje bestaat uit een bankje met bloembakken, een vuilnisbak, een lantaarnpaal, een picknicktafel, een vuilnisbak en een speeltoestel. Dat lijkt niets nieuws, maar wat wél nieuw is dat al het straatmeubilair gemaakt is van gerecycled materiaal, hergebruikt plastic, beton, kledingvezels en hout.

Het pleintje van morgen is een cadeau van Avri aan de acht deelnemende gemeenten, waaronder Zaltbommel. In Heerewaarden wordt donderdag het Maasdrielse pleintje geopend. Met het plein wil Avri de inwoners laten zien wat er gemaakt kan worden van het afval dat mensen scheiden en zo behoeden voor de verbrandingsoven. ,,Zo wordt herkenbaar wat we als Avri doen. Dit straatmeubilair maakt dat heel tastbaar”, zei Avri-directeur Walter Brouwer.

Gedichten

De ideeën voor de straatmeubels zijn van OFN uit Geldermalsen. Met ludieke tekst krijgen kinderen uitleg over de gebruikte materialen, met een hoofdrol voor mascotte Aart Bol. Zo heeft de picknicktafel een ganzenbordspel over duurzaamheid. Oud-journalist Fred Eggink schreef gedichten voor de informatieborden. De spullen voor de pleintjes worden gemonteerd en geplaatst door mensen van Werkzaak Rivierenland. De Zaltbommelse wethouder Willem Posthouwer voelt er wel wat voor om het materiaal op meer plekken neer te zetten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!