Baanbrekende recycling unit SABIC en Plastic Energy op Chemelot

Publicatie: 23 sep 2022 | Update: 10 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Als alternatief voor traditionele fossiele materialen om nieuwe, hoogwaardige, circulaire polymeren te produceren is SABIC  samen met Plastic Energy (een koploper op het gebied van chemische recycling van plastics) een 50-50 joint venture gestart. Uit de samenwerking is SABIC Plastic Energy Advanced Recycling B.V. ontstaan. ProfCore is de exclusieve partner voor het samenstellen van een kwalitatief hoogwaardig team, dat in de gloednieuwe fabriek op Chemelot in Geleen aan de slag gaat.

In 2021 werd op Chemelot begonnen met de bouw van een state of the art plastic recyclinginstallatie, waar via een gepatenteerd proces afvalplastic dat niet mechanisch te recyclen is wordt verwerkt tot TACOIL™. Deze olie wordt vervolgens weer ingezet in het productieproces bij SABIC, waar dit circulair wordt verwerkt tot polymeren.

Circulaire economie voor plastics

Volgens de Plant manager vergroot het verwerken van de plastics tot circulaire grondstoffen de beschikbaarheid van duurzame producten en is het een belangrijke stap op weg naar een circulaire economie voor plastics. Met een productiecapaciteit van 20.000 ton plastic afval per jaar, is de fabriek in Geleen één van de eersten die op grote schaal gecertificeerde circulaire polymeren vanuit plastic afval gaat produceren.

Unieke kans operators

Volgens de directeur van ProfCore zorgen zij voor de werving en selectie van het team ervaren procesoperators dat in de nieuwe fabriek op Chemelot aan de slag gaat. Samen met zusterbedrijf HAAN Industrial Group wordt tevens invulling gegeven aan de benodigde maintenance technicians. Ze zijn er trots op dat ze de exclusieve recruitment- en kennispartner voor dit unieke project zijn. Met 550 eigen medewerkers binnen ProfCore hebben ze de nodige kennis van en ervaring met productieprocessen in de petrochemische industrie in huis. De operators en maintenance technicians voor dit project zijn stuk voor stuk gecertificeerd en hebben de nodige ervaring in de procesindustrie of petrochemie. Voor hen is dit een unieke kans om te werken aan een baanbrekend proces en om een tastbare bijdrage te leveren aan een circulaire industrie en duurzamere wereld.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!