Beyond Skin maakt veganistische schoenen

Publicatie: 25 apr 2019 | Update: 21 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het Britse merk Beyond Skin bewijst dat duurzaamheid en luxe prima samen gaan. Beyond Skin produceert veganistische schoenen waarbij er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen. De schoenen worden met de hand gemaakt in Spanje. De huidige collectie bevat nu alleen nog vrouwenschoenen, maar gelukkig zijn er plannen voor een mannencollectie.

Veganistische schoenen

Veganistische schoenen zijn schoenen die zijn geproduceerd zonder het gebruik van dierlijke materialen zoals leer, suède, slangenleer, schapenvacht en zijde. Veganistisch leer wordt meestal gemaakt van polyurethaan dat is bevestigd aan een katoenen achterkant, en veganistisch suède wordt gemaakt van synthetische vezels. Beyond Skin vegan schoenen en laarzen zijn gemaakt van luxe Italiaans kunstleer, gerecycled microvezel suède, crème gelakte harszolen, gerecyclede kunstleer voering met een plantaardige polymeer coating.

Veganistische schoenen slecht voor het milieu?

Het grootste deel van kunstleer is samengesteld uit petrochemicaliën, en hoewel plastic niet zonder milieuproblemen is, geloven ze dat de productie van veganistisch leer het minste van twee kwaden is in vergelijking met de milieu-impact van leerlooierij. Leer wordt gelooid met gevaarlijke chemicaliën in landen met weinig of geen gezondheids- en veiligheidsbescherming voor werknemers en minimale milieuvoorschriften. Een van de chemicaliën die vaak worden gebruikt voor het looien, chroom genaamd, staat in de top tien van ergste vervuilingsproblemen ter wereld. Ondertussen gaat de textieltechnologie voortdurend vooruit, met nieuwe materialen gemaakt van gerecyclede natuurlijke vezels die momenteel in ontwikkeling zijn. Over het algemeen vinden ze dat veganistisch leer een milieuvriendelijkere keuze is dan leer.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!