Bier brouwen met ‘geredde’ pompoenen

Publicatie: 4 okt 2022 | Update: 4 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Groente en fruit met schoonheidsfoutjes worden steeds vaker ‘gered’ van de biovergister. Zo ook door bierbrouwer Lowlander. Het biermerk heeft een najaarsbier gebrouwen met daarin pompoenen die om schoonheidsfoutjes werden afgekeurd.

De Lowlander Pumpkin Weizen draagt bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Volgens Chief Botanical Officer van het biermerk, staat het veelal in het teken van bokbieren, die voornamelijk te herkennen zijn aan hun zoete, vrij zware karakter. We kozen voor een veel frisser alternatief door te brouwen met seizoensgebonden botanicals die het herfstgevoel perfect weten te vangen – zonder dat het te heftig wordt. Het resultaat is een niet te zoet, makkelijk drinkbaar bier waar we tegelijkertijd pompoenen mee hebben kunnen redden. Zo ga je ,terwijl je geniet van een botanisch gebrouwen bier, ook nog eens voedselverspilling tegen”.

Het is niet de eerste keer dat Lowlander brouwt met natuurlijke reststromen. Zo is er de 0.00% Wit
gebrouwen met overgebleven citrusschillen uit de horeca en de Winter I.P.A. gebrouwen met
teruggewonnen sparrennaalden afkomstig van kerstbomen..

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!