Bij Buurman Rotterdam krijgen bomen nieuw leven

Publicatie: 18 apr 2023 | Update: 18 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Buurman staat voor lokaal hergebruik. In plaats van het storten, verbranden of laagwaardig recyclen van restmaterialen geven ze materialen een nieuw leven via hun winkel en werkplaats.

Buurman Rotterdam is een circulaire bouwmarkt waar hergebruikte bouwmaterialen uit de regio worden verzameld, verwerkt en aangeboden. Zo bieden we een logisch en lokaal alternatief voor het verbranden of laagwaardig recyclen van goede materialen. De materialen zijn afkomstig van allerlei verschillende partijen – van musea tot sloopbedrijven – die er binnen hun organisatie geen herbestemming aan kunnen geven. Een samenwerking met Buurman Rotterdam lost voor hen een afvalprobleem en duurzaamheidsvraagstuk tegelijk op. Behalve gebruikt materiaal herbestemmen we ook gerooide stadse bomen. Deze boomstammen worden door ons verwerkt tot bruikbare houten planken, in plaats van dat ze volgens de reguliere weg, laagwaardig worden versnipperd.

Buurman heeft op 15 april 2023 een bouwmarkt waarbij een hele voorraad nieuw hout te koop is. Allemaal afkomstig van Rotterdamse stadsbomen. Volgens Buurman Rotterdam kan er echt van alles gemaakt worden. Van vensterbanken en wandplanken, tot tafels en krukjes.

Van alles maken van stadshout

Het duurt ook even voordat het hout van een boom daadwerkelijk verkocht kan worden. Allereerst wordt het verzaagd en vervolgens moet het hout nog drogen. Als het hout dan verzaagd en gedroogd is, kan er echt van alles van gemaakt worden. Zo hebben ze in hun winkel de happenplank; een borrelplank gemaakt van Rotterdams hout. De happenplank wordt gemaakt in samenwerking met Rotterdam Inclusief en is daarmee een écht Rotterdams product. Op de happenplank staat ook altijd waarom de boom weg moest en waar die in Rotterdam heeft gestaan. Mensen vinden dat altijd heel leuk, dan willen ze bijvoorbeeld een happenplank kopen, gemaakt van de boom die in hun straat stond.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!