Biofreshi geeft groente en fruit een natuurlijk etiket

Publicatie: 27 apr 2018 | Update: 17 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In de winkel moet er onderscheid zijn tussen biologische en niet biologische producten. Tot nu toe werden de meeste biologische producten hiervoor verpakt. Voor een aantal van deze producten is dat niet langer nodig! Deze producten kunnen worden voorzien van een natuurlijk etiket!

Door middel van een laser wordt het bovenste laagje pigment van het stuk groente of fruit weggehaald. Hierdoor kan het logo zichtbaar worden gemaakt. Op deze manier wordt biologisch op een goede manier onderscheiden van gangbaar. Met gebruik van het lasermerk wordt er (bijna) geen verpakking gebruikt voor dat product en gaat de co2 uitstoot drastisch omlaag.

Het aanbrengen van een natuurlijk etiket is een volledig veilige methode, zonder dat het de smaak of bewaarbaarheid van het product beïnvloed. Een hoge-resolutie laser verwijdert het pigment uit het buitenste laagje van de schil. Op deze manier wordt de naam of het logo weergegeven. Er worden bij dit proces geen toegevoegde stoffen gebruikt. Het proces is zeer oppervlakkig waardoor de schil van het product gewoon gegeten kan worden, indien dit gewoonlijk ook zo is. Dit geldt zelfs voor het gedeelte met het merkteken.

Een aantal voorbeelden van producten die goed kunnen worden voorzien van een natuurlijk etiket zijn: pompoenen, knoflook, zoete aardappelen, kokosnoten, mangos, avocado, courgette, aloë vera, komkommer en gember. Maar natuurlijk blijven ze producten testen en de techniek optimaliseren om zoveel mogelijk producten te kunnen voorzien van dit natuurlijk etiket!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!