Het geheim ligt in het materiaal dat wordt gebruikt in Oceano’s plantaardige capsules. We maken ze volledig van suikerriet en suikerbieten. Dit betekent dat de capsule onder bepaalde omstandigheden volledig kan worden afgebroken tot compost.

De meeste koffiecapsules gebruiken een aluminium zakje om de koffie vers te houden, maar dat doen wij niet. Aluminium laat niet alleen een vies giftig spoor achter na verwijdering , maar is ook niet-hernieuwbaar en vereist veel energie en chemicaliën om te produceren. In plaats daarvan heeft Oceano een plantaardige zuurstofbarrière ingebouwd om de koffie vers te houden. Dit betekent dat de hele capsule kan worden gekauwd en uitgespuugd door onze kleine microbiële vrienden, waarbij biomassa, CO2 en water achterblijven.

Eerlijke koffie drinken om het verschil te maken? KoffiePro zorgt niet alleen voor koffie, maar ook dat deze op de manier kan worden gedronken die het beste in jouw situatie past. Smaakbeleving en keuzevrijheid van koffie staat hierbij voorop. KoffiePro maakt zich sterk om biologisch afbreekbare capsules voor Nespresso® systemen te introduceren. Hierdoor kunnen we met een gerust hart onze koffie in capsules verwerken zonder dat deze de afvalberg verder vergroten. We nemen je graag mee in de wereld van duurzame en eerlijke koffie. Weten welke koffie en welk systeem het beste bij jou past?

Gerelateerd