BIOPHILICA transformeert groenafval tot bruikbare grondstoffen

Publicatie: 28 jun 2022 | Update: 1 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

BIOPHILICA transformeert groenafval tot composteerbare, recyclebare, koolstofneutrale en lokaal vervaardigde alternatieven voor plantaardig leer.

Treekind™ van Biophilica’s is afgeleid van groenafval en is ook nog plasticvrij (geen PU, PVC of andere petroleum chemicaliën). Dit maakt dat het groenafval en recyclebare huishoudchemicaliën kan composteren. Bovendien is het niet giftig en wordt het als CO2-neutraal beoordeeld. Treekind™ van Biophilica’s is gepatenteerd.

Leer is een van de meest vervuilde textielsoorten, waarin de sporen van koolstof, vervuild water en afval traceerbaar zijn. Treekind ™ biedt een alternatief aan voor leer en zijn synthetische concurrenten om de overgang naar duurzame productie en consumptie met lokale koolstofvrije stoffen te ondersteunen.

Treekind™ kan gemaakt worden in verschillende kleuren en texturen. Samen met de steun van BLC Leather / Eurofin en een team van wetenschappers gespecialiseerd in materialen wordt Treekind™ verder verfijnd om te voldoen aan de hoogwaardige behoeften van de producten. Deze zijn tassen, portefeuilles, horlogebanden en riemen. Begin 2022 is het bedrijf een pilot gestart met de eerste 500 m2 productie en hebben zij de circulatie keten getest met Den Ouden Groep, REMO en Blue City.

Tot op heden is Biophilica’s gefinancierd door Innovate UK, de Nederlandse regering (RVO), Queen Mary’s Social Venture Fund, Central Research Laboratory, crowdfunding en particuliere bronnen. Verder zijn zij lid van LVMH’s Sustainable Accelerator, Fashion for Good en La Maison de Startups.

Andere noemenswaardigheden zijn onder meer artikelen uit de Financial Times (april 2022), Trend Bible Home & Interiors Spring Summer 2022 en Creative Conscience Gold Award 2020 Treekind. Verder was Treekind™ ook nog finalist geweest van Sayor’s Entrepreneur Award en 2021 Drapers Sustainable Fashion Awards voor duurzame textiel innovatie. Tenslotte werden zij ook genomineerd als finalist van Manufacturing Futures 2021: Fashion District Innovation Challenge Prize.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!