Blycolin doet mee aan ReusedRemade

Publicatie: 1 mei 2021 | Update: 11 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Initiatieven om katoen duurzamer te produceren, transporteren, te verwerken en hergebruiken juichen zij van harte toe. Sterker nog: ze nemen er aan deel of initiëren het. Al jaren nemen zij deel aan initiatieven om de levensduur te verlengen van afgedankt hotellinnen. Graag willen zij een volgende bestemming voor hun afgekeurde linnen aankondigen. Afgedankt hotellinnen als trendy tas.

Bij hun en hun partners passeert heel wat katoen. Katoen dat, als je alles op zijn beloop laat, een behoorlijke negatieve impact op mens en milieu heeft. Daarom heeft het bij Blycolin prioriteit om hier iets aan te veranderen. Het beste en zachtste katoen voor hun klanten, maar minder belastend voor het milieu. Al lange tijd krijgt afgekeurd linnen een tweede leven en wordt het gebruikt voor vaak innovatieve projecten. Hun nieuwste project draagt ook hieraan bij: zij zamelen nu ook retourlinnen in voor Reused Remade.

ReusedRemade?

Een Zweedse bedrijf dat prachtige tassen maakt van 100 procent gerecycled katoen: from bed, to bag, and beyond. Om dat te kunnen doen hebben ze wel een continue en betrouwbare voorraad gebruikt katoen nodig. Blycolin helpt ze daarbij. Net als hun leveranciers Beirholm en Dibella, die al langer samenwerken met ReusedRemade.

Bij ReusedRemade maken ze zich ook zorgen over het milieu. Die zorgen zijn door de oprichters omgezet in actie. Actie om te zorgen dat volgende generaties opgroeien in een schone en leefbare wereld. Ook zulke grote doelen beginnen met iets kleins. Elke actie telt en zo zien ze het bij ReusedRemade. Al is wat het bedrijf doet verre van klein. Ze maken niet alleen prachtige tassen van gerecycled katoen, maar bewijzen ook dat het re- en upcyclen van gebruikt katoen op grote schaal commercieel levensvatbaar is.

Wat gaan ze doen?

Hotellinnen hergebruiken is natuurlijk niet nieuw. Gebruikt linnen wassen zij en brengen het fris en zo goed als nieuw terug bij hun klanten. Keer op keer en dat zo duurzaam mogelijk. Toch heeft ook wasbaar katoen niet het eeuwige leven. Of eigenlijk had niet het eeuwige leven. Want met hun samenwerking met ReusedRemade zetten ze weer een nieuwe stap naar een gesloten textielketen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!