Bram maakt vakantiehuisjes van gerecycled plastic

Publicatie: 23 sep 2022 | Update: 5 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Tegels, bloembakken, paaltjes, planken, een tuinbank en zelfs een compleet vakantiehuis. De Groene Plasticfabriek in Almere maakt van plastic afval nieuwe praktische producten en laat daarmee zien dat recycling op kleine schaal wél goed werkt.

Volgens Bram Peters laten zij zien dat je lokaal plastic afval dat normaal verbrand wordt nog goed kunt hergebruiken.  Zijn Groene Plasticfabriek staat tussen de afvalbulten op het verzamelpunt in Almere.

Heel Nederland circulair

Gebruikte afvalzakken liggen in het pand op een grote hoop, en worden in een blauwe machine tot kleine snippers verwerkt. Deze snippers worden vervolgens verhit tot een dikke vloeibare pasta. Dit stop je in een mal en dan kan je er van alles van maken. De gemeente Almere koopt de plastic paaltjes, bloembakken en planken van de fabriek en gebruikt ze weer in Almere.

Volgens Bram kan heel Nederland met deze methode circulair worden op het gebied van plastic. Zodra een paar procent van de palen en planken van lokaal plastic afval worden gemaakt, dan hebben wij het circulair rond. Daar kan al het plastic afval in en dat gaat 50 jaar mee. Daarna kan je het weer recyclen en opnieuw gebruiken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!