Britten ontwerpen volledig recyclebare chipszak

Publicatie: 3 apr 2024 | Update: 15 apr 2024

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het Britse Crisp Co. heeft een recyclebare papieren chipszak ontworpen, wat een milieuvriendelijke oplossing  biedt voor de acht miljard zakken die jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk worden weggegooid. Kopers kunnen de nieuwe chipszak bij het oud papier gooien.

De papieren zak is ontwikkeld in samenwerking met Evopak, een fabrikant van op papier gebaseerde verpakkingen. Ze gebruiken de polymeer Hydropol, ontwikkeld door Aquapak, in plaats van conservatief plastic. Een hele dunne laag vacuümgedeponeerd aluminium houdt de chips vers en heeft volgens de ontwerpers geen invloed op de recyclebaarheid van de zakken.

Hydropol kan worden gerecycled, verpulpt, gecomposteerd en is te combineren met anaërobe vergisting. Hydropol dat niet giftig is en veilig is voor het milieu wordt opgelost en biologisch afgebroken als het per ongeluk in het milieu beland. Het breekt niet af tot microplastics, dus het heeft nog steeds een veilig einde van zijn levensduur, zelfs als het niet zoals bedoeld wordt weggegooid. Het wordt al gebruikt in producten zoals herbruikbare, hittebestendige papieren verzendzakken.

Hydropol
Aquapak Polymers Ltd houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van nieuwe op polymeer gebaseerde materiaaltechnologieën die milieuvriendelijk zijn. Wanneer HydropolTM wordt gelamineerd op papier, voegt het sterkte toe en barrières tegen zuurstof, olie en vet. Zijn oplosbaarheid maakt 100% papiervezelherstel mogelijk via papierrecyclingmolens.

Niet duurder
Er is een uniek papier ontwikkeld dat kan worden gebruikt in een scala aan toepassingen, van snacks en zoetwaren tot dierenvoeding, voedingsmiddelen en ontbijtgranen. Dit kost evenveel als bestaande materialen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!