Bruil Recycling zet zich in voor afgedankte zeilen

Publicatie: 24 nov 2021 | Update: 14 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Vanaf 2004 verzamelen Frank en Kaj van Oudheusden samen met hun team grote hoeveelheden gebruikte vrachtwagenzeilen in de Benelux. Sustainability en milieubewust ondernemen staan bij hun hoog in het vaandel.

Truckspotting

Omdat ze al een heel aantal jaren de gebruikte en afgedankte zeilen verzamelen in de Benelux mogen ze al heel erg veel zeilmakerijen en transportondernemingen tot hun vaste leveranciers rekenen. Van een enkel pallet met 5 schuifzeilen, tot partijen na een huisstijl wissel van zo’n 2000 zeilen in 1 keer. Ze zijn constant op zoek naar gebruikte schuifzeilen. Gewoon onderweg zijn zij nooit….de vrachtwagens op de weg worden constant door ons gescand op bruikbaarheid en mogelijkheden.

Cutting Tarpsstap 2

Na het eerste contact bespreken ze de mogelijkheden. Hoeveel zeilen liggen er, welke kleuren etc. Nadat ze de prijs zijn overeengekomen regelen zij snel de betaling en laten de pallets spoedig en in overleg afhalen door hun eigen transporteur. Daarna wordt er met ouderwetse spierkracht aan de zeilen gewerkt.

Bag Design

Deze sjablonen worden samen met andere gerecyclede materialen zoals oude autogordels samengevoegd tot een schitterend eindresultaat. Ze mogen wel stellen dat hun eindproduct wereldwijd aftrek vind. Letterlijk van Tokio tot Los Angeles.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!