Circulair asfalt van oude dakbedekking

Publicatie: 20 jan 2023 | Update: 20 jan 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De afgelopen jaren werkt Bnext.nl Projecten bij haar sloop- en ontmantelingsprojecten steeds vaker samen met Roof2Road. Oude dakbedekking wordt op die manier toegepast in nieuw aangelegde asfaltwegen.

Tijdens de ontmanteling zijn talloze materialen gedemonteerd voor direct hergebruik. Van een koelcontainer tot complete bowlingbanen, en van schuifdeuren tot dakkoepels. Ruim 750 m1 houten balken uit de dakconstructie zijn via hun circulaire houtzagerij weer verwerkt tot nieuwe houten bouwmaterialen en ook 50m1 houten vloerdelen is na een kleine opknapbeurt weer herbestemd.

De bitumen dakbedekking van het platte dak is door hun teams voorzichtig verwijderd en op die manier zo schoon mogelijk ingezameld. Het materiaal is vervolgens door Roof2Road verwerkt tot herbruikbare bitumen. Dura Vermeer heeft dit bitumen vervolgens verwerkt in een nieuwe weg op steenworp afstand van het Borchland complex! Dura Vermeer is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1855. Ze zijn een onafhankelijke bouwonderneming die actief is in Nederland.

Milieuwinst

De overige materialen die nodig waren voor het aanleggen van de weg zijn ook volledig circulair; Zo is de fundering gemaakt van betonafval uit de gemeente en worden de verlichting en het straatwerk hergebruikt vanuit andere lokale projecten. Het asfaltmengsel levert een milieuwinst op van bijna 40% voor onder- en tussenlagen en zelfs 70% voor deklagen. Tegelijkertijd is de kwaliteit minimaal gelijkwaardig aan die van reguliere mengsels.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!