Circulair initiatief actief met meer dan 180 inzamelpunten

Publicatie: 27 sep 2022 | Update: 10 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Met meer dan 180 inzamelpunten maakt Circopomp het de monteurs van installatiebedrijven gemakkelijk om bij te dragen aan het voorkomen van materiaalverspilling en te voorzien in waardig sociaal werk. Collectief worden oude ingezamelde pompen gesorteerd en krijgen een 2e leven als refurbished product of als grondstof voor een nieuwe pomp.

Kinderen ook een goed leven

Jaarlijks belandt er 1.900.000 kilo aan oude pompen op de afvalberg en dat in een tijd van schaarste van grondstoffen en gas, waardoor lange levertijden ontstaan. Het keten initiatief van de 6 groothandels en 5 fabrikanten, voorziet in een doeltreffende en praktische oplossing waarbij ze zich richt op de monteurs om oude pompen in te leveren zodat deze een 2e leven kunnen krijgen.

Het beeld dat er heerst over monteurs die niet geven om de wereld om hen heen of het milieu, is volstrekt fout en achterhaald!, aldus de ketenregisseur en initiatiefnemer van het Circopomp initiatief. Monteurs zijn er juist op gebrand dat hun kinderen het later minstens zo goed hebben als zij en dragen graag hun steentje bij aan materiaalverspilling zolang dit eenvoudig en praktisch kan.

Mooi sociaal werk

Binnen de keten speelt Rotterdam inclusief als sociaal arbeid- en mensontwikkelbedrijf een belangrijke rol. Hier worden namelijk alle verzamel- en sorteerwerkzaamheden van de oude pompen ondergebracht. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden hiervoor ingezet maar ook opgeleid om onder auspiciën van de fabrikanten in een later stadium oude pompen te refurbishen.

Een van de mede-initiatiefnemers benadrukt dat monteurs trots zijn op hun vakmanschap en graag anderen helpen met mooi werk, vooral als het mensen betreft die wat extra steun kunnen gebruiken.

In de buurt inleveren

Met meer dan 180 inzamelpunten door heel Nederland is het inleveren van oude pompen door monteurs snel en eenvoudig te doen na- of op weg naar een nieuwe opdracht. Maar kan ook gekozen worden voor een eigen Circopomp inzamel pallet in de werkplaats, magazijn of op werklocatie.

Collectieve samenwerking

Het keteninitiatief wordt ondersteund door de vijf vooraanstaande pompfabrikanten (Biral, DAB, Grundfos, KSB en Wilo) en de zes landelijke groothandels (Plieger, Rensa, Solar, Technische Unie, Van Walraven en Wasco), samen goed voor meer dan 85% van alle in Nederland geleverde circulatiepompen. Maar ook landelijke marktleiders op het gebied van technische dienstverlening zoals o.a. EQUANS Nederland, Bonarius, Unica, Van Dorp en Schouten Techniekgroep hebben zich aangesloten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!