Circulaire chemie scale-up ChainCraft haalt groeikapitaal op

Publicatie: 5 okt 2022 | Update: 8 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Grote bijdrage aan portefeuille van Agri Food Growth Fund

ChainCraft, een Nederlandse scale-up die actief is in circulaire chemische productie, kondigt met trots aan dat het een financieringsronde van EUR 11 miljoen heeft afgesloten en daarmee de kapitaalfinanciering voor een grootschalige fabriek heeft veiliggesteld.
ChainCraft produceert door middel van een innovatieve fermentatietechnologie circulaire chemicaliën uit voedselafval, waardoor fossiele en op palmolie gebaseerde chemicaliën vervangen worden. Voor deze kapitaalinjectie werkte de grootste investeerder, Convent Capital, samen met bestaande investeerders Shift Invest, Horizon 3 en PDENH. ChainCraft zal de opbrengst van deze ronde gebruiken om de basis te leggen voor een fabriek op industriële schaal en om de groeiplannen in de bestaande demofabriek in Amsterdam te versnellen.

Snelle groei

De Amsterdamse scale-up maakt een snelle commerciële groei door. Onlangs kondigde ChainCraft een langdurige samenwerking aan met diervoederbedrijf Agrifirm voor de afname van circulaire vetzuren die geproduceerd zijn in de demofabriek. Binnen afzienbare tijd zullen nog andere afnameovereenkomsten gesloten worden met partners uit de diervoeder- en chemische industrie, evenals voor de demo- als de grootschalige fabriek. Het wordt steeds duidelijker dat deze marktspelers moeten overschakelen van milieubelastende producten, op basis van ruwe en palmolie, naar duurzamere alternatieven, zoals die van Chaincraft. Zowel de maatschappij als de wetgever oefent druk op hen uit om deze transitie te versnellen.

De CEO & mede-oprichter van ChainCraft is verheugd om Convent Capital te verwelkomen als nieuwe aandeelhouder en dankbaar voor het in hun gestelde vertrouwen van de bestaande investeerders. Opnieuw blijkt hun kosten concurrerende, innovatieve en circulaire concept gesteund door een sterk consortium van financiële partners en klanten. Ze staan nog maar aan het begin van de transitie om de industrie volledig fossiel- en palmolievrij te maken. Deze investering zal hun bijdrage aan deze hoogst noodzakelijke transitie naar circulariteit ondersteunen en aanzienlijk versnellen.

Grote bijdrage aan portefeuille van Agri Food Growth Fund

Volgens Convent Capital is het voor hun een geweldige kans. Als impact fonds ondersteunen zij altijd ondernemingen die een commercieel product hebben en een prijsconcurrerend, duurzaam alternatief bieden voor bestaande partijen. ChainCraft heeft een unieke manier om biologisch afval te upcyclen, lokaal te produceren en conventionele producten op basis van ruwe olie en palmpitolie te vervangen. Daardoor levert ChainCraft een grote bijdrage aan de portefeuille van Agri Food Growth Fund. Naast kapitaal verwachten ze dat hun ervaring als lange termijn investeerder in het opschalen van organische afval recycling activiteiten ChainCraft zal helpen om hun groei in de toekomst verder te versnellen.

Horizon 3 is sinds 2012 betrokken bij ChainCraft en heeft deelgenomen aan alle investeringsrondes tot nu toe. Horizon 3 gelooft sterk in de fermentatietechnologie en producten van ChainCraft en is trots om deel uit te maken van de transitie naar een circulaire, biobased chemische industrie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!