Circulaire gordijnen van eigen snijafval

Publicatie: 31 aug 2023 | Update: 31 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Circulariteit en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s bij A house of Happiness, waarbij hergebruik van snij-afval nu ook mogelijk is gemaakt.

Bij A House of Happiness dragen ze zo goed mogelijk een steentje bij aan het milieu. Dit is in het hele bedrijf doorgevoerd. Iedere dag zetten ze kleine stapjes om te verduurzamen en de wereld een beetje mooier te maken.

Als bedrijf en consument kunnen ze niet achteroverleunen, het plastic probleem is een grote aanslag op onze natuur. We moeten ons bewust zijn van de grote impact die het heeft op de toekomst van ons allemaal. A House of Happiness zoekt daarom naar duurzame alternatieven, zoals gordijnen die gemaakt worden van gerecycled plastic of van snijafval uit de T-shirt productie. Dit doen ze natuurlijk niet alleen: ze werken intensief samen met hun producenten, leveranciers en afvalverwerkers, aldus de general manager van A House of Hapiness/Royal Vriesco.

Het was hun ultieme droom om van het snijafval uit hun eigen productie een ontwerp van een unieke gordijnstof te maken! Omdat ze in hun eigen atelier de gordijnen passend maken voor jouw ramen, is iedere order uniek. Ze knippen de stof precies op maat en creëren daarbij snijafval, dat ze vervolgens weer keurig sorteren op stofsamenstelling, bijvoorbeeld 100% polyester. Nadat het snijafval verwerkt is door de textielvervezelaar, kan het worden hergebruikt. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat hun snijafval als isolatiemateriaal in de deur of het dak van jouw auto is verwerkt, zegt een buyer/product developer.

Van snijafval met een homogene samenstelling uit de eigen productie hebben de textielvervezelaars een circulaire lijn gordijnen ontwikkeld. Waar de meeste mensen deze materialen al hadden afgeschreven, hebben zij het een nieuw leven gegeven. Zo hebben ze ‘afval’ omgezet naar een product waarmee iedereen van je huis een thuis kan maken. Een innovatieve collectie van circulaire gordijnen.

Wat betekent circulariteit?

Circulair verwijst naar een systeem waarin de grondstoffen, producten en materialen worden hergebruikt in plaats van weggegooid. Het idee is om een gesloten cirkel te creëren, waarin producten worden ontworpen, geproduceerd en gebruikt zonder dat er afval ontstaat.

Hoe komt de circulaire collectie tot stand?

In de productie scheidt men al het snijafval op basis van de samenstelling. Alleen stoffen met een homogene samenstelling kunnen goed gerecycled worden. Dit houdt in dat de stof 100% van dezelfde grondstof is gemaakt. Zo kan 100% polyester snijafval weer goed gebruiken voor het produceren van een nieuwe circulaire collectie. De textielverwerker vervezelt het snijafval en spint er nieuwe garens van. Daarna wordt er een mooi doek van geweven.

Elke meter gordijnstof is uniek en vertelt zijn eigen verhaal!

Met circulaire gordijnen worden een nieuwe betekenis aan duurzaamheid en stijl gegeven. Zo geniet iedereen van prachtige gordijnen die niet alleen je huis verfraaien, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere planeet.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!