Circular Industries ontwikkelt Urban Mining-fabrieken die metalen halen uit e-waste

Publicatie: 19 jul 2022 | Update: 14 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Circular Industries heeft Urban Mining-fabrieken ontwikkeld die metalen en edele metalen terugwinnen uit afgedankte printplaten, een vorm van elektronisch afval, en zal deze ook bouwen, bezitten en exploiteren. Circular Industries’ unieke en gepatenteerde fabrieksconfiguratie, gebaseerd op bewezen onderliggende technologieën, biedt een flexibele terugwinningsmethode met aanzienlijke ecologische en economische voordelen ten opzichte van de bestaande industriële methoden. Circular Industries zal de voorwaarden voor leveranciers van elektronisch afval verbeteren en zal daarmee de inzamelingspercentages verhogen en streeft ernaar impact te creëren, door lokale markten te voorzien van metalen die van belang zijn voor de energietransitie.

ING is benoemd tot Sole Coordinator en Mandated Lead Arranger van de senior schuldfaciliteiten voor Circular Industries. Het team Metals, Mining and Fertilizers van ING Bank heeft nauw samengewerkt met Circular Industries om een structuur te definiëren waarmee de financiering in de loop van 2023 kan worden afgesloten. Voor ING is het een ware genoegen om Circulair Industries te kunnen ondersteunen. Het sluit volledig aan bij de duurzaamheidsambities, door bij te dragen aan de circulaire economie en tevens kritische grondstoffen te produceren voor de energietransitie. Zij kijken in de toekomst uit naar de verdere samenwerking met Circular Industries om dit spannende project verder te doen realiseren. Als Sole Coordinator zal de bank deze structuur, samen met Circular Industries en een panel van adviseurs, nader uitwerken. Het resultaat zal dienen als blauwdruk voor de internationale uitrol van meerdere soortgelijke fabrieken.

De schuldfaciliteiten zullen worden gestructureerd als een projectfinancieringspakket voor het eerste project van Circular Industries en zullen ongeveer tweederde van de financieringsbehoefte van het project dekken. Het project zal in Nederland worden gevestigd.

Over Circular Industries

Circular Industries, opgericht in 2017 te Amsterdam, Nederland, zijn de projectontwikkelaars van de Urban Mining Factory – Printed Circuit Boards (‘UMF-PCB’). Het bedrijf streeft ernaar zich te ontwikkelen tot een internationaal leidend platform voor secundaire mijnbouw.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!