Composteerbare theezakjes en koffiepads

Publicatie: 22 jul 2021 | Update: 19 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De koffie- en theebranche gaat op landelijke schaal composteerbare koffiepads en theezakjes op de markt brengen, zodat ze voortaan bij het gft kunnen.

Zij juichen deze stap toe. Hoe meer gft, hoe beter. Gft-recycling is belangrijk binnen de transitie naar de circulaire economie. Met het composteren van gft sluiten ze de kringloop. Kwaliteit staat voor hun daarbij altijd voorop. Alleen van schone gft kunnen ze schone compost van hoge kwaliteit maken. Compost van hoge kwaliteit is essentieel voor de Nederlandse bodem. Het zorgt voor een vruchtbare bodem waarop hun voedsel duurzaam wordt geteeld, nu en in de toekomst, aldus de voorzitter Vereniging Afvalbedrijven.

Het ondertekenen van de Green Deal ‘koffiepads en theezakjes bij het gft’ door de branchevereniging Koffie & Thee Nederland, koffie- en theeproducerende bedrijven, de rijksoverheid en de Vereniging Afvalbedrijven, maakt het mogelijk meer schone compost te produceren. Koffie- en theebedrijven in Nederland beloven om over te stappen op composteerbare koffiepads en theezakjes. Hierdoor wordt een waardevolle grondstof uit het restafval gehaald, neemt de insleep van kunststof in het gft af en wordt compost verrijkt met theeblaadjes en koffieprut.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!