DBG Bio Energy zet industrieel afval om in kunstmest en vloeibare CO2

Publicatie: 12 nov 2021 | Update: 12 nov 2021

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

DBG Bio Energy uit Amsterdam gaat in Delfzijl de eerste commerciële fabriek bouwen die industrieel afval gaat omzetten in bioLNG, groene kunstmest en vloeibare CO2.

Daartoe heeft het bedrijf een locatie van 10 hectare van Groningen Seaports aangekocht aan de Oosterhorn in Delfzijl, nabij Chemiepark Delfzijl. Eerder in 2021 liet het bedrijf zijn oog vallen op het terrein van Port of Moerdijk.

DBG Bio Energy streeft ernaar om eind 2022 met de productie te starten. Daarbij gaat het om de verwerking van cellulosehoudend industrieel afval tot biogas door middel van een gepatenteerde enzymtechnologie. Het biogas wordt vervolgens verwerkt tot bioLNG, een hernieuwbare vervanger van fossiel LNG, en CO2 van hoge zuiverheid. De capaciteit van de nieuwe installatie wordt 15 kton bioLNG per jaar.

DBG verwacht dat bioLNG in de komende jaren een essentiële rol gaat spelen bij het koolstofvrij maken van het zware weg- en zeetransport, waarbij elektrische aandrijving geen optie is. Het gas kan worden opgeslagen en gedistribueerd via de bestaande LNG-infrastructuur. Daarnaast levert het upcyclingproces ook zo’n 140.000 ton per jaar aan groene kunstmest op.

De fabriek wordt de eerste full scale commerciële unit van DBG BioEnergy, met een capaciteit van 15 kton bioLNG. Het bedrijf wil in de komende vijf jaar in totaal vijf van deze installaties bouwen, in Delfzijl maar ook elders in Nederland en Europa.

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!