De gratis ophaalservice Byewaste start in Rotterdam

Publicatie: 5 mei 2022 | Update: 8 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Inwoners van Rotterdam Zuid (de wijken Charlois, IJsselmonde en Feijenoord) kunnen gebruik maken van de gratis Byewaste ophaalservice voor oude spullen. Daarna geven ze deze een tweede leven via hun netwerk van duurzame partners.

Byewaste haalt oude of kapotte boeken, elektronica, speelgoed, textielwaren en ander klein huisraad gratis aan huis op. Daarna zorgen ze ervoor dat deze spullen op de juiste wijze worden hergebruikt of gerecycled. Zo wordt het gebruikers makkelijker gemaakt om terug te geven aan hun buren én de planeet.

Op deze manier zorgt de service ervoor dat kostbare materialen niet verloren gaan tussen het restafval, waardoor ze de gemeente zullen helpen om naar schatting 13 miljoen kg recyclebaar materiaal te besparen (dat is maar liefst 7 keer het gewicht van de Euromast toren). Hiermee voorkomen ze dat er ongeveer 250 miljoen kg CO2 in de atmosfeer belandt.

Byewaste ontving eerder dit jaar een subsidie vanuit CityLab010 om de strijd tegen afval aan te gaan in Rotterdam. Samen met de gemeente werken zij hard om een duurzamere én gemakkelijkere leefomgeving te creëren voor Rotterdammers.

Hier is een kort overzicht van hoe het werkt.

Stap 1. Verzamel alle spullen waar je graag vanaf wilt boeken, elektronica, speelgoed, textielwaren en meer met een maximumformaat van 40 x 40 x 40 cm.

Stap 2. Stop deze in een doos of tas. Pak de verschillende categorieën apart in en geef met onze printbare stickers of pen en papier aan om wat voor spullen het gaat.

Stap 3. Maak een afspraak in de Byewaste app. Kies een geschikte ophaaldatum en -tijd voor je gratis pick-up en relax.
Lees hier waar je je spullen neer moet zetten op de ophaaldag.

Heb je geen Byewaste stickers?
Geen probleem! Je kunt in dit geval nog steeds gebruikmaken van hun service. Op hun webpagina vind je een printbare versie van hun stickers.

Het is echter ook mogelijk om pen en papier te gebruiken. Schrijf in dit geval Byewaste en de naam van de categorie op de dozen en/of tassen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!