De gratis ophaalservice Byewaste start in Rotterdam

Publicatie: 5 mei 2022 | Update: 10 mei 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Inwoners van Rotterdam Zuid (de wijken Charlois, IJsselmonde en Feijenoord) kunnen gebruik maken van de gratis Byewaste ophaalservice voor oude spullen.

Byewaste haalt oude of kapotte boeken, elektronica, speelgoed, textielwaren en ander klein huisraad gratis aan huis op. Daarna zorgen ze ervoor dat deze spullen op de juiste wijze worden hergebruikt (via kringloopwinkel Het Goed) of gerecycled (via het lokale milieupark). Zo wordt het gebruikers makkelijker gemaakt om terug te geven aan hun buren én de planeet.

Op deze manier zorgt de service ervoor dat kostbare materialen niet verloren gaan tussen het restafval, waardoor ze de gemeente zullen helpen om naar schatting 13 miljoen kg recyclebaar materiaal te besparen (dat is maar liefst 7 keer het gewicht van de Euromast toren). Hiermee voorkomen ze dat er ongeveer 250 miljoen kg CO2 in de atmosfeer belandt.

Byewaste ontving eerder dit jaar een subsidie vanuit CityLab010 om de strijd tegen afval aan te gaan in Rotterdam. Samen met de gemeente werken zij hard om een duurzamere én gemakkelijkere leefomgeving te creëren voor Rotterdammers.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!