De Haarlem Recycletas

Publicatie: 8 jan 2023 | Update: 8 jan 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In oktober 2022 is de Recyclewagen succesvol van start gegaan in Haarlem. Vanaf 1 november 2022 introduceren Spaarnelanden en de gemeente Haarlem een tweede initiatief: de Haarlem Recycletas. Een gemakkelijke manier om oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel in te leveren of gratis op te laten halen. De Haarlem Recycletas start in november in Haarlem-Noord. In de loop van 2023 is de tas ook in de andere stadsdelen beschikbaar.

Waarom dit initiatief?

De Haarlem Recycletas en de Recyclewagen moeten voorkomen dat waardevolle grondstoffen bij het restafval belanden. Dan worden ze namelijk verbrand. Met de Haarlem Recycletas en de Recyclewagen wordt het Haarlemmers gemakkelijk gemaakt om waardevolle grondstoffen dichtbij huis in te leveren. Vervolgens zorgt Spaarnelanden voor optimaal hergebruik.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Bewoners van Haarlem-Noord kunnen de Haarlem Recycletas ophalen bij een van de zes uitgiftepunten in de buurt, of bij de Recyclewagen, het Milieuplein of de klantenservice van Spaarnelanden. Thuis kan de tas gevuld worden met oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel. De gevulde tas inleveren? Dat kan door een gratis ophaalafspraak te maken op de website van Spaarnelanden of door hem in te leveren bij de Recyclewagen of op het Milieuplein.

Wat gebeurt er met de ingeleverde spullen?

Spaarnelanden sorteert de ingeleverde spullen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!