De Paauw / Rodepa en Ing investeren in plastic recycling

Publicatie: 22 nov 2017 | Update: 2 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De Paauw / Rodepa en ING Corporate Investments hebben bekend gemaakt dat zij een langjarige samenwerking aangaan om de succesvolle groeistrategie van de onderneming te versnellen. ING Corporate Investments is toegetreden als minderheidsaandeelhouder bij De Paauw / Rodepa. De investeringstak van ING verwacht goede rendementskansen in de markt voor circulaire productie en ziet in De Paauw een waardevolle toevoeging aan haar gestaag groeiende investeringen op dit gebied.

De Paauw is een familiebedrijf dat al ruim 60 jaar actief is in de recycling van afvalstromen. 25 Jaar geleden heeft het zich volledig gespecialiseerd in handel in kunststof afval. In 2006 is een eigen kunststof recycling fabriek opgestart onder de naam Rodepa Plastics. Sindsdien heeft Rodepa een sterke groei doorgemaakt en produceert nu jaarlijks ca. 35.000 MT regranulaat en ca. 10.000 MT maalgoed. Om dit te bereiken is fors geïnvesteerd in een uiterst modern machinepark met wasinstallaties, shredders, maalmolens, extruders en laboratorium. De onderneming is daarmee een serieuze factor in de kunststofrecycling in Nederland en heeft de visie haar capaciteit en kwaliteit verder uit te bouwen om een toonaangevende factor in Europa te worden.

De directeur van de onderneming zegt dat zij zich hebben gefocust op de handel naar eigen productie omdat zij al voorbereid waren dat de vraag naar gerecycled materiaal door de belangstelling voor circulair produceren alleen maar zou toenemen. De verhoogde recyclingdoelstellingen van de EU en de recente Chinese importbeperkingen voor kunststofafval bevestigen hun visie. Sterker nog, ze versnellen de uitvoering van hun plannen. Ze zijn zich gaan oriënteren op een sterke partner waarmee ze hun groeistrategie vorm kunnen geven. Daar hebben ze ruim de tijd voor genomen omdat ze een partner willen die bij hun past en hun versterkt. Met de toetreding van ING Corporate Investments zien zij een sterk team ontstaan.

De directeur van ING Corporate Investments zegt dat zij verheugd zijn dat zij De Paauw / Rodepa kan ondersteunen bij de groei binnen de circulaire economie. Kennis over grondstoffen, hergebruik en duurzame verwerking zullen hun inziens de komende jaren verder in belang toenemen. Dit wordt niet alleen ingegeven door nationale en Europese wet- en regelgeving, maar vooral door de wens van de consumenten en producenten om op duurzame en verantwoorde wijze met schaarse grondstoffen om te gaan. Deze samenwerking met De Paauw / Rodepa is een voorbeeld van hoe ING invulling geeft aan het streven om te investeren in initiatieven waarbij financieel rendement en duurzaam ondernemen goed samengaan.

Over De Paauw / Rodepa

De Paauw / Rodepa is een onderneming die zich enerzijds richt op handel in kunststof afvalstromen en anderzijds op recycling van kunststofafval tot waardevolle grondstof voor de kunststofindustrie. De Paauw heeft veel expertise op het gebied van wereldhandel in afvalstromen en is AEO gecertificeerd. Rodepa produceert per klant specifiek kwalitatief hoogwaardige recyclaten uit kunststofafval middels wassen, vermaling en extrusie. In 2016 noteerde De Paauw / Rodepa een omzet van € 52 miljoen. De groep heeft circa 90 medewerkers in dienst.

Over ING Corporate Investments

ING Corporate Investments, onderdeel van ING Wholesale Banking, biedt op maat gemaakte risicodragende financieringen voor middelgrote en grote ondernemingen in Europa. Hiermee wil ING Corporate Investments ondernemingen helpen bij het realiseren van strategische doelstellingen, zoals het versnellen van groei door het doen van investeringen en overnames. Met 25 jaar investeringservaring en uitstekende track record is ING Corporate Investments een vertrouwde partner voor het bedrijfsleven. ING Corporate Investments is een dochteronderneming van ING Bank en heeft meer dan € 1,5 miljard geïnvesteerd gedurende de afgelopen 10 jaar in de vorm van (preferent) aandelenkapitaal en achtergesteld vreemd vermogen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!