DekaMarkt tegen voedselverspilling

Publicatie: 18 sep 2020 | Update: 28 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Sinds maart 2019 strijdt het supermarktconcern samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt. Aan het einde van de dag bieden alle 81 DekaMarkt filialen via de app een Magic Box aan. Deze Magic Box bevat producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten, maar nog veel te lekker zijn om weggegooid te worden. De samenstelling van de box varieert, omdat dit afhankelijk is van wat er die dag over blijft. Elke box is zo een verrassing!

Feest!

DekaMarkt Haarlem Planetenlaan vierde feest. De mijlpaal van 100.000 verkochte Magic Boxen is behaald. Uit handen van Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt, en Falk Holtslag, Key Account Specialist bij Too Good To Go, ontving het filiaalteam dat zich bezighoudt met het samenstellen van de boxen een 1,5 meter lange broodplank. Een waardering voor al hun harde werk en tegelijkertijd de symbolische start van de pilot met de Brood Box.

Op zoek naar verdere verduurzaming

Wouter Hummel licht toe dat het uitreiken van 100.000 Magic Boxen gelijk staat aan een besparing van 250.000 kilo CO2. Dat is net zoveel als de uitstoot van 268 vluchten van Amsterdam naar New York. En daar blijft het niet bij! Het supermarktconcern blijft continu op zoek naar mogelijkheden om verder te verduurzamen en voedselverspilling tegen te gaan. Op de Meester Cornelisstraat in Haarlem en bij DekaMarkt Velserbroek starten zij met een pilot van de zogenaamde Brood Box. Deze box bieden ze in de ochtend aan en bestaat uit verschillende broodproducten van de dag ervoor. Als de pilot succesvol verloopt, willen ze dit naar alle DekaMarkt vestigingen uitrollen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!