Duizend huishoudens gezocht voor proef met ‘afval’

Publicatie: 5 okt 2022 | Update: 8 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Den Haag heeft een primeur met de start van de Spullenbak, een grote proef onder duizend huishoudens in de Bomen- en Bloemenbuurt, Moerwijk en Vruchtenbuurt, om een economie zonder afval te stimuleren.

De organisatie Made in Moerwijk, de Haagse Milieu Services en de gemeente Den Haag bundelen de krachten om oude spullen in te zamelen bij mensen thuis. Haagse ondernemers gaan vervolgens nieuwe producten van dit ‘afval’ maken. Ze zoeken dus duizend Haagse pioniers die een Spullenbak in huis willen nemen en gericht spullen verzamelen waar creatieve makers mee aan de slag kunnen gaan.
Spullen of grondstoffen, zoals een computer die niet meer werkt of restanten van bouwmaterialen, worden vaak weggegooid. Maar er moet juist anders gekeken worden naar afval. Grondstoffen en op het oog producten waar je niets meer mee kan, zijn voor lokale makers vaak van onschatbare waarde. Deze creatieve makers hebben als missie om afgedankte spullen van de verbrandingsoven te redden.

Nieuwe spullen

Het ingezamelde afval zal onder meer worden gebruikt voor het maken van meubels, snijplanken, interieuraccessoires, ansichtkaarten, tuinslangen, laarzen, slippers, tassen, afvalbakken, portomonees, wijnzakken en sleutelhangers.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!