Duurzame kunst van slippers uit de oceaan

Publicatie: 21 sep 2023 | Update: 21 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Breng kleur in huis met deze kleurrijke beelden! Ocean Sole maakt unieke kunst van verzamelde slippers die door slechte afvalverwerking in de oceaan belanden. Zo draag je met de koop van een beeld bij aan een schoner milieu én gedegen werkgelegenheid.

Flip flop art uit Kenia

Het verhaal achter deze flip flop art uit Kenia is zeer bijzonder. Waarschijnlijk ben je zelf ook eigenaar van een mooi paar teenslippers en wanneer ze kapot gaan heb je voor een klein bedrag weer nieuwe. De goedkopere varianten worden gemaakt van schuimrubber en zijn daarom vooral in ontwikkelingslanden erg in trek. Waar jij je oude, versleten teenslippers in de textielbak gooit, is dat in landen zoals Kenia vaak geen optie. Zo worden de teenslippers achtergelaten in de natuur en komen ze uiteindelijk in de oceaan. Vervolgens ontstaat een plastic soep in de oceaan, met ernstige gevolgen voor mens en milieu. De medewerkers van Ocean Sole maken de aangespoelde teenslippers schoon en lijmen ze aan elkaar. De creatieve ambachtslieden maken vervolgens allemaal op hun eigen manier beeldjes van de gerecyclede teenslippers. Zo is elk beeldje uniek in kleur en gemaakt met veel liefde en toewijding.

Jouw teenslipperkunst uitkiezen

De beeldjes zijn allemaal uniek in hun kleurstelling, omdat de teenslipperresten die worden gebruikt aan elkaar zijn gelijmd. Het ene beeldje kan dus een stuk bonter zijn qua kleurstelling ten opzichte van een ander. Je kiest het beeldje uit dat het beste bij jouw interieur past of wat je het leukste vindt om aan iemand cadeau te geven.

De voordelen van recycle kunst

Het gebruiken en recyclen van oude teenslippers om er kunst van te maken heeft natuurlijk veel voordelen. De werkwijze van Ocean Sole pakt verschillende maatschappelijke punten aan, die zowel op kleine schaal in Kenia als op mondiale schaal verbeterd worden:

  1. Het voorkomen en verhelpen van vervuiling van het land en de zee, door het plastic eruit te halen.
  2. Het creëren van werkgelegenheid, zowel met het opruimen van de teenslippers als met het ontwerpen en maken van de beeldjes.
  3. Gebruik van gerecycled materiaal in plaats van o.a. hout.

Veel ambachtslieden in Kenia werken van huis uit met hout en stappen via Ocean Sole over op gerecyclede teenslippers. Wanneer je een beeldje koopt haal je dus echte feelgood kunst in huis! Natuurlijk is dit ook een top cadeautje om geven.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!