Duurzame schoenen van VEJA

Publicatie: 25 apr 2019 | Update: 21 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

VEJA is een Frans merk dat zich al sinds 2004 inzet voor een ethischere en duurzamere productie van sneakers. Ze hebben een ruime collectie aan veganistische sneakers. Deze worden gemaakt van biologisch katoen, fair trade rubber, plantaardig gelooid leer of van gerecyclede PET flessen. Ook besteedt VEJA veel aandacht aan de transparantie van de gehele productieketen en staan ze garant voor een goede behandeling van hun werknemers.

Vegan shoes

Er wordt begonnen met het ‘oogsten’ van wild rubber, wat het belangrijkste materiaal van de zolen van VEJA sneakers is. Het rubber komt uit het Amazonegebied, de enige plek op de wereld waar rubberbomen in het wild groeien. Later wordt hier eco-katoen aan toegevoegd. Dit houdt in dat er geen meststoffen en pesticiden worden gebruik bij het kweken van katoen.

Chroomvrij leer, gerecycled plastic en natuurlijk kleuren.

De VEJA leren sneakers worden niet gemaakt van normaal leer, maar van leer dat op een plantaardige manier is gelooid. Nieuw is chroomvrij leer. Bij het looien van dit leer worden geen zwarte metalen, chroom en gevaarlijke zuren gebruikt. Ook wordt het waterverbruik met 40% verminderd en het zoutgebruik met 80%. Er wordt ook gezocht naar nieuwe plantaardige materialen en ontwikkelt VEJA een materiaal dat volledig bestaat uit gerecyclede plastic flessen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!