Een derde van de drankenkartons worden gerecycled

Publicatie: 17 jun 2022 | Update: 17 jun 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De verpakkingsdozen voor bijvoorbeeld melk, sap, soepen en vla worden in Nederland nog niet optimaal gerecycled. Volgens onderzoek van de Wageningen University & Research (WUR) werd in 2020 slechts 31 procent van deze pakken gerecycled. Volgens de onderzoekers kan dit verhoogd worden naar ruim 50 procent.

 

Vervuild

 

Een mogelijke reden dat de drankenkartons in mindere mate gerecycled worden, is omdat deze vaak vervuild zijn. Hierdoor zijn ze minder aantrekkelijk voor de verwerkers. Een betere sortering van drankenkartons uit het PMD en het zorgen voor schoner materiaal kunnen bijdragen aan het verhogen van het recyclingpercentage van dit materiaal.

 

Naast pulp ook plastic

 

Drankenkartons worden nu vooral verwerkt tot pulp, dat weer gebruikt wordt voor het maken van kartonnen dozen. In Duitsland is inmiddels een gespecialiseerd recyclingbedrijf geopend dat het bijproduct van drankenkarton-recycling (PolyAl) opwerkt tot mengplastic en aluminium. Dit product als extra eindproduct naast pulp zou ook een verbetering zijn in de recycling van het verpakkingsmateriaal.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!