Eerste Belgische folie recyclingcentrum geopend

Publicatie: 14 okt 2022 | Update: 14 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In het Belgische Beringen is een nieuwe fabriek geopend voor folie tot folie recycling. Bij Ecoo Beringen wordt polyethyleen folie (PE-folie) gerecycled. Dit plastic wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de omverpakking van multipacks en verpakkingszakjes.

In de nieuwe recyclingfabriek is ongeveer 47 miljoen euro geïnvesteerd en is een samenwerking tussen verschillende bedrijven als recycler Ecoo Group en inzamelaar Fost Plus. Jaarlijks gaat de fabriek zo’n 42.000 ton verpakkingsmateriaal recycleren tot regranulaat. Dit wordt opnieuw gebruikt voor geblazen folietoepassingen, vuilniszakken of nieuwe verpakkingsfolies. De fabriek is een echte innovatie binnen de sector, het maakt gebruik van de allernieuwste technologieën om fijnmazig gesorteerd materiaal te recycleren: drie hoogtechnologische mechanische recyclagelijnen, een real-time monitoringsysteem dat functioneert op basis van kunstmatige intelligentie en een digitaal platform met kwaliteitsbewaking voor de internationale standaardisatie van r-LDPE (gerecycleerde lage dichtheid polyethyleen). Zo kunnen ze grondstoffen van een near-virgin kwaliteit garanderen.

Eerste van vijf

De fabriek in Beringen is de eerste nieuwe recyclagefabriek van vijf, die samen vanaf 2024 meer dan 75 procent van het plastic verpakkingsmateriaal in België gaat recyclen. In 2021 bedroeg dit percentage nog 12 procent.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!