Eettafel van gerecycled afvalhout

Publicatie: 23 sep 2022 | Update: 10 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

In beperkte oplage heeft ontwerpbureau Studio Henk een eettafel gemaakt van gerecycled naaldhout. Dit deed het bedrijf in samenwerking met Recycler Renewi. Beginprijs van deze limited edition tafel is 2219 euro.

Voor het maken van de zogenoemde Slot eettafel van Studio Henk, gebruiken de makers hout geleverd door Renewi. De recycler selecteert balken uit het afvalhout en verwijderd hieruit eventuele verontreinigingen als spijkers en schroeven.

Hout uit grachtenpanden

Voor de eerste tafel die Studio Henk van afvalhout heeft gemaakt, werd hout gebruikt uit Amsterdamse grachtenpanden die de makers op straat vonden. Nu komt er dus hout uit de recyclingsector. Volgens het hoofd Sustainability bij Studio Henk geloven zij sterk in het delen van kennis en zijn ze altijd op zoek naar partnerships die innovatie op het gebied van productieprocessen of materialen teweeg kunnen brengen. Deze samenwerking is absoluut een hele mooie stap in hun reis naar een afvalvrije meubelindustrie.

De Slot eettafel

De Slot eettafel is een van de populairste bestaande designs van Studio Henk. De tafel heeft een plat ovaal tafelblad is samen te stellen in vijf maten van 2 meter tot 3 meter lang. Maar wat de beide bedrijven betreft blijft het niet bij deze eettafel. Studio Henk en Renewi zijn samen aan het kijken hoe dezelfde productiemethode in de toekomst ook toegepast kan worden op andere stukken uit de collectie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!