Elektronica- en metaalafval inleveren bij Van Pelt Recycling

Publicatie: 28 jan 2023 | Update: 28 jan 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Willem-Jan van Pelt. De onderneming koopt elektronica- en metaalafval op, en sorteert en verwerkt dit zodat allerlei materialen uit dit afval opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook kostbare metalen worden teruggewonnen: goud, zilver, palladium en koper. Op deze manier levert Van Pelt een bijdrage aan een duurzame wereld.

Voor particulieren en bedrijven

Van Pelt Recycling, toonaangevend in de branche, helpt bedrijven met het recyclen van hun metaal- of elektronica-afval. Zo worden inzamelpunten ingericht en wordt het transport van de ingeleverde spullen geregeld. Naast bedrijven zijn ook particulieren met hun oude computer of andere metalen van harte welkom aan Klompenmakerstraat 10, zes dagen per week en zonder afspraak. Voor het ingeleverde spul wordt direct een contante vergoeding uitbetaald.

Medewerkers

Binnen de onderneming zijn sinds 2021 gemiddeld tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. In een prikkelarme omgeving krijgen deze mensen met het demonteren van computers (‘urban mining’) een nieuw dagelijks ritme, waarmee ze hun kansen op regulier werk vergroten. Vorig jaar recyclede Van Pelt zo’n 10 miljoen kilo aan metaal en 2,7 miljoen kilo aan elektronica. Bij Van Pelt werken ruim twintig mensen in vaste dienst. Ook ruim dertig scholieren vonden er een aantrekkelijk bijbaantje.

Maatschappelijke Verantwoorde Onderneming

Duurzaamheid is de kern van onze onderneming. Door een bijdrage te leveren aan het recyclingsproces zorgen ze ervoor dat de grondstoffen van deze aarde oneindig vaak opnieuw kunnen worden gebruikt. Ze beperken hierdoor de uitstoot van CO2 en zorgen dat de volgende generaties ook deze waardevolle grondstoffen kunnen gebruiken. Ze doen dit ook nog eens op een transparante manier én met respect voor de medemens en maatschappij.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!