Estendia – van restafval naar kwalitatief product

Publicatie: 14 aug 2022 | Update: 13 okt 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Estendia is geboren op een wel heel bijzondere manier, namelijk via een ontwerpwedstrijd. Een bedrijf heeft afgekeurde tentstokken over. En omdat weggooien zonde is, wordt er op social media een wedstrijd uitgeschreven: The No Waste Challenge. Een nieuwe onderneming wordt gestart, die in eerste instantie gericht is op het verwerken van de tentstokken in moderne lampen. Estendia is daarmee geboren.

Inmiddels bestaat Estendia uit een enthousiast team, dat is samengekomen via de ontwerpwedstrijd. Samen werken ze met veel plezier aan de ontwikkeling en verkoop van hun producten. Estendia beschikt over kennis, connecties, goede 3D software en een hoogwaardige 3D printer om nieuwe ideeën snel en duurzaam te testen. Samen vormt dit een goede basis voor de productontwikkeling.

Maar het duurzame verhaal stopt niet bij de restonderdelen. Naast restonderdelen, zijn er namelijk ook andere, nieuwe onderdelen nodig om een product compleet te maken. Hiervoor werkt Estendia nauw samen met leveranciers van eigen bodem. En deze leveranciers werken met veel passie, onder goede omstandigheden én met hart voor Moeder Natuur. De uiteindelijke assemblage wordt in eigen werkplaats uitgevoerd. Op deze manier kan Estendia de kwaliteit waarborgen.

Estendia Frame hanglamp

Het eerste product van Estendia is een hanglamp gemaakt van een restpartij tentstokken. Met behulp van verschillende prototypes is dit product verbeterd, een robuuste constructie, passende materialen en de juiste verhoudingen. Het resultaat is een unieke hanglamp met een mooi schaduwspel, waarin de tentstokken subtiel herkenbaar zijn. Enkele andere producten zijn de Estendia Cube vloerlamp, wikkels en schilderijen.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!