Éticos: Duurzame en natuurlijke deodorant welke hervulbaar is

Publicatie: 6 okt 2021 | Update: 28 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Éticos wilt de consument stimuleren om minder single-use plastic te consumeren. Met deze uitdaging als doel, creëren zij een hervulbare deodorant met veilige en natuurlijke ingrediënten die onze planeet redt van single-use plastic afval.

Hun Éticos case is gemaakt om keer op keer hergebruikt te worden. Ze hebben gekozen voor een ​​stijlvol en tijdloos design voor de case die goed matcht in elke badkamer!

De refills worden gemaakt van duurzaam materiaal en zijn volledig plastic vrij. Op deze manier kan single-use plastic namelijk écht geëlimineerd worden! Wanneer de deodorant refill op is, vervang je deze voor een nieuwe. Elke keer dat je de deodorant hergebruikt, draag je een steentje bij aan een betere en schonere planeet.

Hun deodorant wordt ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Als basis voor hun deodorant gebruikt Éticos uitsluitend natuurvriendelijke ingrediënten. Plantaardige oliën en wassen vormen de basis. Alle ingredienten zijn fairtrade. De deodorants zijn volledig vrij van water. Zo vervoeren ze dus alleen het daadwerkelijke werkzame product, wel zo efficient.

Doordat ze geen single-use plastic gebruiken in de refills van de deodorant willen ze de carbon footprint van hun gebruikers omlaag brengen. Wanneer je als gemiddeld gezin overstapt naar Éticos deodorant, bespaar je 1,8 KG plastic per jaar. Tevens bespaar je 1800 gram Co2 uitstoot. Zij hebben als doelstelling om in 2024 meer dan 43.675.000 gram Co2 uitstoot te hebben bespaard. Het is hun missie om uiteindelijk de gehele badkamer routine single-use plastic vrij te maken.

Aangezien ze enkel natuurlijke en veilige ingrediënten gebruiken in hun deodorant formule, willen zij een gezondere optie zijn dan de synthetische alternatieven. Hiermee draag je bij aan een gezonder lichaam.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!