EU-project Increace bestrijdt elektronische afvalberg

Publicatie: 21 sep 2022 | Update: 29 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De EU wil de circulaire economie op gebied van elektronica verder op gang brengen. Met steun van de Europese Commissie gaat het nieuwe onderzoeksproject Increace de groeiende berg elektronisch afval bestrijden. Voornaamste doel is het aandeel van gerecyclede kunststoffen in nieuwe elektrische en elektronische apparatuur te vergroten.
De Universiteit Maastricht, de KU Leuven, Vorwerk, SAP en Philips nemen aan Increace deel. Het project, met een budget van 7,2 miljoen euro, brengt belangrijke spelers uit verschillende sectoren samen. Hiertoe behoren softwareontwikkelaars, consultants, onderzoeksinstellingen, recyclingbedrijven, productontwerpers en fabrikanten van componenten en eindproducten.

Het voornemen bestaat nieuwe op data gebaseerde sorteersystemen te ontwikkelen. Deze moeten voorkomen dat potentieel gevaarlijke stoffen in de recycling van kunststoffen terechtkomen. Ook rendement van de terugwinning kan omhoog door combinatie van mechanische, chemische en op oplosmiddelen gebaseerde technieken voor recycling. Een blockchain-aanpak moet de traceerbaarheid van de materialen verbeteren.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!