Fashion for Good-partners bundelen krachten voor circulair schoeisel

Publicatie: 5 aug 2023 | Update: 5 aug 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Fashion for Good lanceert nieuwe pilot met merkpartners adidas, Inditex, Target en Zalando, en schoenenrecycling-innovator FastFeetGrinded om het innovatieve schoenenrecyclingproces te testen en te valideren om de opname van gerecycled materiaal in schoenen te ondersteunen en zo de verandering naar een meer circulaire schoenenindustrie te stimuleren.

Wereldwijd komen er elk jaar 24 miljard schoenen op de markt en maar liefst 90% van de schoenen wordt gestort of verbrand. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Fashion for Good een nieuwe pilot gelanceerd met partners adidas, Inditex, Target en Zalando, in samenwerking met innovator FastFeetGrinded, met als doel het recyclingproces van schoenen te testen en te valideren en de opname van gerecyclede materialen in schoenen te ondersteunen. FastFeetGrinded bezit het unieke vermogen om elk type pre- en post-consumerschoen te deconstrueren en op te splitsen in zijn macrocomponenten. Deze macrocomponenten worden vervolgens vermalen tot kleinere, zeer zuivere granulaten die FastFeetGrinded kan gebruiken om materiaalstromen te creëren voor hergebruik.

Via deze samenwerkingspilot zullen de partners pre- en post-consumer-schoeisel omleiden naar FastFeetGrinded, die ze zal transformeren in verschillende nieuwe materiaalgranulaten. De volgende stap is het uitgebreide netwerk van supply chain-partners van FastFeetGrinded, die uitvoerproducten zullen produceren, zoals buitenzolen, tussenzolen en slippers. De merken zullen de kwaliteit en zuiverheid van de producten nauwlettend evalueren, met als doel het potentieel van de technologie voor het recyclen van schoenen van FastFeetGrinded te demonstreren en de weg vrij te maken voor schaalbare oplossingen.

Aangezien de vraag naar grondstoffen tegen 2050 naar verwachting zal verdrievoudigen, is dringend actie nodig om de afhankelijkheid van nieuwe hulpbronnen te verminderen. FastFeetGrinded speelt als belangrijke innovator op het gebied van recycling een cruciale rol bij het leveren van secundaire grondstoffen aan de industrie, waarbij wordt voldaan aan de stijgende marktvraag en wettelijke vereisten voor gerecyclede inhoud. Om aan de vraag te voldoen, opereert FastFeetGrinded in een faciliteit van 4000 vierkante meter en zijn ze al bezig met het plannen van wereldwijde uitbreiding van hun faciliteiten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!