Ferrometalen, non-ferrometalen en e-waste recyclen bij Riwald Recycling

Publicatie: 14 jan 2023 | Update: 14 jan 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Met ruim 30 jaar historie en twee vestigingen bedienen zij de wereldwijde vraag naar metaal voor verschillende typen industrieën. Dankzij hun ervaring, hun brede gamma aan recycling mogelijkheden en hun commitment inzake de criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur behoort Riwald Recycling tussen de meest geavanceerde, gerespecteerde en vertrouwde recycling bedrijven van Nederland en de rest van de wereld.

Riwald Recycling recyclet jaarlijks vele honderdduizendden tonnages afvalmaterialen – variërend van elektrische huishoudelijke apparatuur, industriële hoogwaardige reststromen tot treinstellen en vliegtuigen. Deze materialen worden vervolgens gerecycled tot meer dan 150 soorten duurzame grondstoffen. Gelet op haar positie, expertise en scheidingstechnologieën speelt Riwald Recycling een actieve rol bij het vinden van oplossingen voor wereldwijde milieuvraagstukken. Zij verbinden hun duurzaamheidstrategieën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreren innovatieve technologieën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.

Riwald Recycling streeft naar een circulaire economie met 100% recycling. Zij hebben als doel om een ‘circulaire hub’ te worden waar alle flows samenkomen in hun ecosysteem: complexe producten transformeren naar pure grondstoffen en die logistiek gezien duurzaam transporteren naar bedrijven in de (maak)industrie. De economie zou dan draaien op teruggewonnen grondstoffen en er zouden geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn. Dit doen ze samen met een gepassioneerd team en samen werken zij sinds 1989 vanuit verschillende locaties in Nederland aan hun missie met de hoogste prioriteit voor kwaliteit, duurzaamheid en milieu. Zij hebben aandacht voor een schoner milieu en hun R&D team onderzoekt continu naar nieuwe innovaties en mogelijkheden om afvalstromen zo efficiënt mogelijk te recyclen naar nieuwe grondstoffen.

Op basis van hun bedrijfsstrategie, bestaande uit de combinatie van de Trias Energetica filosofie en de 3R filosofie, investeert Riwald Recycling in de nieuwste ontwikkelingen, (scheiding- en sorterings) technieken, machines en equipment met als doel: materialen verwerken tot dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Door hun hightech granulator in combinatie ons hightech equipment – dubbele schrootscharen, eddy currents, trommelzeven, natseparatietafels, Infrarood (NIR), X-Ray, metal sensors, NF fines processing en colour sortings – versterken ze de grondstoffen efficiëntie, resulterend dat er geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn waarbij materialen verwerkt worden tot dezelfde hoogwaardige kwaliteit. De economie zou dan draaien op teruggewonnen grondstoffen en er zouden geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn.

Hightech Metaalrecycling

Hun granulator, een unieke metaalverwerkingsmachine, scheidt de ferrous van de niet-ferrous metalen. Door de innovatieve werking kan hun granulator met de daaraan gekoppelde afvalscheidingsinstallatie het resterende afval scheiden van de binnengekomen metalen waardoor praktisch alle grondstoffen geschikt zijn voor 100% hergebruik. Dit zorgt voor zuivere eindproducten, wat op zijn beurt een hogere opbrengst met zich meebrengt. Dit heeft tevens als voordeel dat de eindproducten direct aangeboden kunnen worden aan bedrijven in de maakindustrie, smelterijen en eindverwerkers voor hergebruik.

Demontage

Riwald Recycling kan voor u de demontage van installaties, constructies, infrastructuur en machines verzorgen. Ook in het ontmantelen van vaartuigen, voertuigen, vliegtuigen, locomotieven, bruggen en sluizen zijn zij gespecialiseerd. Dit alles dankzij vakkundig personeel, een uitgebreid geoutilleerd machinepark en een eigen transport vloot.

Zij kunnen grote sloopobjecten, zoals bruggen, sluisdeuren, afgedankte windmolens en zware constructies via water ontvangen op hun locaties.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!