Fietspad van gerecycled plastic

Publicatie: 30 dec 2021 | Update: 25 aug 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

De circulaire wegconstructie van PlasticRoad bestaat uit een prefab en modulaire wegconstructie op basis van gerecycled plastic. Door de prefab-productie, het lichte gewicht en de modulaire opbouw van de PlasticRoad is de aanleg en het onderhoud sneller, eenvoudiger en efficiënter uit te voeren ten opzichte van traditionele wegconstructies. In september 2018 is de eerste pilot gestart in Zwolle, in november van datzelfde jaar de tweede in Giethoorn.

 

Pilot circulaire wegconstructie

 

De PlasticRoad is een circulaire wegconstructie waarbij gerecycled kunststof wordt toegepast als grondstof. In september 2018 is de eerste pilot gelanceerd in Zwolle. Het eerste PlasticRoad-fietspad is 30 meter lang en ligt aan de Deventerstraatweg tussen de kruising met de Lindestraat en de Verenigingstraat. Het 30 meter plastic fietspad bevat evenveel gerecycled plastic als 218.000 plastic bekertjes of 500.000 plastic flesdoppen. Het fietspad is voorzien van sensoren die  meten wat er met en in de weg gebeurt, zoals de temperatuur, het aantal fietspassages en de belasting van de weg. Daarmee is de PlasticRoad ook het eerste smart fietspad ter wereld.

 

PlasticRoad partners

 

PlasticRoad is ontwikkeld door PlasticRoad-partners KWS, Wavin en Total. Drie bedrijven, die elk met een eigen inbreng van expertise en ervaring een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit innovatieve concept. Voor meer informatie, kijk de video of lees meer op www.plasticroad.eu.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!