FinCo Fuel vervaardigt duurzame brandstoffen uit afval

Publicatie: 19 dec 2022 | Update: 10 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

FinCo Fuel is een duurzame brandstoffen leverancier met de ambitie om uit te groeien tot een platform voor energieoplossingen. Met hun kennis en jarenlange ervaring helpen ze veel klanten met hun CO2-reductie. Ze willen bijdragen aan een betere, duurzamere wereld. In 2035 zijn ze 100 procent groen in de manier waarop ze denken, handelen en investeren. Dat is hun vaste overtuiging voor de toekomst.

FinCo Fuel is een van de voorlopers in de distributie en levering van duurzame brandstoffen. Dankzij hun kennis, jarenlange ervaring en een solide systeem bedienen ze een groot deel van de Noordwest-Europese markt en ongeveer 25 procent van de binnenlandse transportmarkt in Nederland.

Behalve het aantrekken van de juiste mensen op de juiste plekken is ook leverbetrouwbaarheid richting hun klanten van groot belang. Om een schonere toekomst te realiseren, richten ze zich actief op het reduceren van hun eigen CO2-uitstoot en op het vermeerderen van het aandeel low-carbon brandstoffen in hun aanbod. Zo helpen ze ook anderen op weg naar een betere wereld.

Hun huidige productaanbod bestaat uit biobrandstoffen, zoals ethanol, FAME en HVO, maar ook uit andere low-carbon fuels, zoals brandstoffen uit niet-recyclebaar afvalplastic, biomass-to-liquid (BTL) en ChangeXL, een brandstofverbeteraar op basis van enzymen.

FinCo Fuel Group bestaat uit een wijdverbreid netwerk van ondernemingen: GoodFuels, Licorne Fuel, Dalergy Group en Gulf Bunkering. Hun bedrijf is gevestigd in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Met toegang tot 30 terminals hebben ze een groot aandeel in de Noordwest-Europese brandstofmarkt en zijn ze een belangrijke speler in het aanbieden van low-carbon fuels en biobrandstoffen. In het najaar van 2018 heeft FinCo Fuel zich in Duitsland gevestigd. FinCo Energie GmbH houdt kantoor in Hamburg en Hannover. Hun Duitse collega’s richten zich op het versterken van het bedrijf en het vergroten van de volumes, zodat ook daar snel de vergroening kan worden ingezet.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!