Flesje van plastic uit de oceaan

Publicatie: 10 apr 2018 | Update: 17 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

We weten dat milieuvervuiling best een groot probleem is en de oceaan vol met plastic zit. Het zal je verbazen om te weten dat er elke minuut een hele vuilniswagen aan plastic in de oceaan wordt gedumpt. Per jaar komt dat neer op 12.000 kg aan plastic. De startup Parley For The Oceans probeert hier iets tegen te doen en komt in samenwerking met het waterfiltratie merk Soma met een flesje dat een beetje van dat plastic uit de oceaan in gerecyclede vorm weer terug brengt.

Plastic in de maag

Veel mensen interesseert het niet echt dat ze met z’n allen de oceaan vervuilen met plastic en dat er walvissen en vissen worden gevonden met plastic in hun maag.

Wat ze misschien een groter probleem zullen vinden is dat een deel van dat plastic uiteindelijk ook weer in ons voedsel terecht komt, waardoor ook wij met plastic in onze maag eindigen. En je hoeft geen genie te zijn om te te weten dat plastic in je maag niet iets goeds is.

Schoenen en kleding van gerecycled plastic

Parley zet zich al een tijdje in om dit plastic weer uit de oceaan te halen en er iets nuttigs mee te doen. Zo werkte de startup onlangs samen met Stella McCartney en Adidas aan sneakers en kleding gerecycled plastic.

Met Soma pakt het bedrijf plastic flesjes aan en probeert Parley mensen bewuster te maken van al het plastic dat ze gebruiken.

Minder flesjes in de oceaan

Om mensen aan te moedigen geen wegwerpflesjes meer te gebruiken heeft Parley samen met Soma een glazen fles gemaakt, die gelanceerd wordt bij Starbucks. Om het flesje heen is een soort sleeve, gemaakt van Ocean Plastic. Dit is een materiaal, dat de startup zelf maakt van afval plastic.

De glazen fles zou ervoor moeten zorgen dat er überhaupt minder plastic in de oceaan belandt. Door er gerecycled plastic aan toe te voegen, zouden mensen verder aan het denken gezet moeten worden om hun vervuilende gewoontes te veranderen.

Parley flesje bij Starbucks VS en Canada

De flesjes zullen als een limited edition verkrijgbaar zijn bij 5.000 Starbucks vestigingen in de VS en Canada voor zo’n 24 euro. Het is de vraag of veel mensen de flesjes inderdaad zullen kopen, aangezien ze nogal prijzig zijn.

Niet alleen met plastic flesjes kan er duurzamer worden omgegaan, maar ook met glazen flessen. Zo is Heineken druk bezig om jouw flesje bier een stuk milieuvriendelijker te maken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!