Fruit Circle breidt team uit

Publicatie: 15 jul 2020 | Update: 22 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Fruit Circle richt zich op het inzamelen en recyclen van plastic bij export van vers fruit. En sinds kort creëert het bedrijf nieuwe, slimme en duurzame producten van het verzamelde plastic voor dezelfde industrie. Oscar Loyola, oprichter van Fruit Circle, heeft besloten om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en breidt het team uit met een expert op het gebied van duurzaamheid.

Versterking

Valéry Bosch komt het bedrijf versterken als verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het eerste product, een oplossing die producenten helpt hun lading te beschermen tijdens transport.

Fruit Circle is op dit moment vooral actief in de verzameling en recycling van plastic containers voor het transport van vers fruit en zamelt jaarlijks 500 ton plastic afval in. Met de komst van Valéry in het team is het doel van het bedrijf om elk jaar een nieuw product te introduceren van gerecycled plastic. Dit product zal dan een stroom ‘virgin’ plastic vervangen door gerecycled plastic. Met de ontwikkeling van nieuwe producten zal Fruit Circle ook de end-of-life-fase van de productcyclus meenemen. Dit houdt in dat het productdesign recyclebaar moet zijn en weer opgenomen kan worden in het Fruit Circle recyclingsysteem. Op deze manier hoopt het bedrijf aanzienlijk bij te dragen aan het sluiten van de kringloop van het gebruik van kunststoffen in de exportsector van vers fruit. En daarnaast te inspireren met de producten van gerecycled materiaal.

Circulaire hotspot

Fruit Circle is gevestigd in Blue City, een circulaire ‘hotspot’ in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. Dit zorgt voor een vruchtbare grond voor de uitwisseling van ideeën en kennis die nodig is voor de toekomstige ontwikkeling op het gebied van circulariteit. Fruit Circle wil een pionier zijn in de ontwikkeling van circulaire producten uit en voor de versfruitsector.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!