Fruit Cleaning Service gebruikt zachtfruit met een kwaliteitsprobleempje

Publicatie: 14 dec 2022 | Update: 21 dec 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Te zachte of een partij blauwe bessen en aardbeien met een schimmeltje, een container blauwe bessen met een koeling/gas probleem of frambozen waarvan de houdbaarheid niet optimaal is, daarvoor is het nieuwe bedrijf Fruit Cleaning Service in Venlo opgericht. Ze ontzorgen bedrijven die zachtfruit met problemen binnen hebben gekregen en die eigenlijk niet weten wat ze ermee moeten doen.

Voor deze Klasse II handel hebben zij een oplossing bedacht. Sommige partijen zijn elders te verkopen, maar ander product kunnen zij invriezen om als IQF-product te verwerken in smoothies, ijs en milkshakes. Ze hebben hier in Venlo professionele diepvrieslijnen staan die daarvoor perfect voor zijn.

Volgens de fruithandelaar voorziet de dienst in een behoefte in de markt. Zoals nu aan het einde van het Chileense seizoen heb je altijd pallets fruit die helaas niet meer geschikt zijn om te verpakken voor de retail. Daar hebben ze nu een oplossing voor bij wijze van ‘damage control’ en zodoende de telers te helpen. Het bespaart de teler namelijk stortkosten, tijd en negatieve energie. Tevens krijgt hij er nog een correct bedrag voor terug in plaats van extra kosten te maken!

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!