Fruitleather Rotterdam zet mango’s om in veganleer

Publicatie: 14 dec 2022 | Update: 14 dec 2022

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Fruitleather Rotterdam is het eerste bedrijf ter wereld dat het afval van mango’s, in combinatie met natuurlijke additieven, verwerkt tot een duurzaam leerachtig materiaal, met diverse toepassingsmogelijkheden. Zij leveren fruitleer als halffabrikaat aan leerverwerkende partijen.

Fruitleather Rotterdam biedt leerverwerkende producenten (en dus consumenten) een alternatief voor de huidige ± 18 miljard m2 dierlijk leer dat per jaar wordt geproduceerd. Fruitleather Rotterdam draagt zo bij aan het terugdringen van de ± 65 miljard kilo CO2 die vrijkomt bij productie van dierlijk leer.

Er is grote belangstelling voor dit milieuvriendelijke materiaal van de zijde van consumenten enerzijds en ontwerpers en producenten anderzijds. Momenteel zoeken zij de middelen om binnen 1,5 jaar een stabiel materiaal te ontwikkelen dat ze vervolgens als hoogwaardig prototype kunnen leveren aan de leerverwerkende partijen, die reeds interesse hebben getoond.

Rotterdam beschikt over de belangrijkste Noord-Europese fruithaven. Bij de import tussen de producent en de Rotterdamse haven als verwerker, wordt er ruim ± 10% fruit verspild. In het transport naar de groothandel is dit nog eens 10%, en tussen de winkel en consument komt daar nog eens 15% bij. Fruitleather Rotterdam helpt de stad bij het terugdringen van zijn fruitafval op een circulaire manier.

Fruitleather is een Rotterdams bedrijf dat een rechtstreekse bijdrage levert aan de circulaire economie en productinnovatie in de stad.

“Fruit” en “Leather” verbindt twee werelden waarin zij het afval van de ene industrie gebruiken om het vervuilende systeem van de leerindustrie radicaal te veranderen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!