Garbage Watch maakt horloges van E-waste

Publicatie: 3 dec 2021 | Update: 8 sep 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het Britse kledingmerk Vollebak heeft de Garbage Watch onthuld. Dit is een horloge dat volledig is gemaakt van e-waste. Een kleurrijk statement om je pols.

Vollebak staat bekend om bizarre en schier onverwoestbare kledingitems. Zo las je hier eerder al over deze korte broek die 100 jaar meegaat en deze jas die 100 jaar meegaat. Dit puffer jacket is sterker dan staal en deze outdoorjas bootst met duizenden glazen bolletjes een inktvis na. Nu komt het merk voor het eerst met een horloge.

Horloge van e-waste

Net zoals plastic, is ook het afval dat afkomstig is uit de tech-industrie een groot probleem. Een groot deel van de 50 miljoen ton aan e-waste (elektronisch afval) dat jaarlijks wordt gegenereerd bestaat uit ‘nieuw’ materiaal dat vaak nog gebruikt kan worden. Kostbare materialen als zilver, platina, koper, nikkel, kobalt, aluminium en zink worden gedumpt. Maar liefst 7 procent van al het beschikbare goud op deze wereld vind je in e-waste. Vollebak herbruikt al deze materialen en maakt met de Garbage Watche een uniek statement. Het horloge moet meer bewustwording creëren binnen de tech-industrie, om nog bruikbare grondstoffen te gaan hergebruiken.

De Garbage Watch van Vollebak

Alles wat je op dit horloge ziet, was vroeger iets anders of was bedoeld om iets anders te worden. Denk aan een moederbord van een computer, een microchip in je smartphone of de bedrading in je televisie.

Op dit moment is Vollebak e-waste aan het inzamelen voor de productie van de Garbage Watch. Dat gebeurt in samenwerking met het project Wallpaper Re-Made. Men is van plan het horloge in 2022 te lanceren.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!