Gebruik afval haar voor dierlijke drijfmest

Publicatie: 3 mrt 2023 | Update: 3 mrt 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Kapsalon Flor in Nijmegen maakt gebruik van vegan producten en voert een duurzame visie uit in de hele kapsalon. Als duurzame kapper maken ze gebruik van natuurlijke ingrediënten en biologische afbreekbare dierproefvrije, vegan en duurzame producten. Daarnaast streven zij ook om op het gebied van materiaalgebruik en afvalwerking alles zo duurzaam mogelijk te doen. Daarom werken zij samen met The Green Scissors.

Zij zijn als duurzame kapper ook verbonden aan The Green Scissors. De missie van The Green Scissors is afval verminderen en meer duurzaamheid bereiken in de kapperswereld. Deze missie sluit helemaal aan bij hun missie. Bij Kapsalon Flor in Nijmegen staan de recyclingsbakken van The Green Scissors in de zaak.

Duurzame kapper Nijmegen

Haar is geen afval, haar is een bron van proteïnen die terug zouden moeten keren naar de natuur. Green Scissors zegt hierover: ‘Om het haar terug naar de natuur te krijgen en om te zetten in Eco Super Compost, werken ze samen met een van onze partners GreenFerm.’

The Green Scissors richt zich op de verwerking van haar tot dierlijk drijfmest. GreenFerm realiseert in de Ecofactorij in Apeldoorn een grootschalige mestverwerking. Het ingezamelde haar wordt hier op een wetenschappelijke manier verwerkt. Bestaande en beproefde technologieën worden hier gecombineerd met innovatieve eco-oplossingen. Op deze manier ontstaat er een nieuw circulaire product dat voedingsstoffen terugbrengt naar de natuur met een minimale impact op onze planeet.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!