GEEF GOED DOOR: jouw kleding krijgt een nieuwe duurzame bestemming

Publicatie: 13 jul 2019 | Update: 27 apr 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Sympany is een textielinzamelaar die werkt aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Sympany geeft goed door, nu en in de toekomst. Door textiel in te zamelen, te sorteren en te verkopen richten zij zich op maximaal hergebruik en recycling van textiel. Elk jaar zamelen ze circa 25 miljoen kilo kleding en overig textiel in. Hun doel is om al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven. Het geld dat verdiend wordt met de verkoop en recycling, wordt gebruikt voor innovatie om de textielketen circulair te maken en voor textielgerelateerde projecten.

Samen maken ze een duurzame en circulaire textielketen de norm!

Wie is Sympany?

Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Zij werken aan een circulaire textielketen, omdat ze willen bijdragen aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Bij hun kun je al je stoffen kwijt. Van gordijnen waar de kat in klom tot die veel te grote broek. Sympany geeft goed door, nu en in de toekomst. Door textiel in te zamelen, te sorteren en te verkopen richten zij zich op maximaal hergebruik en recycling van textiel.

Hun doel is om al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven door de levenscyclus te verlengen of te verwerken tot een nieuwe grondstof. Samen met overheden, bedrijven en inwoners werken we aan een duurzame en circulaire textielketen.

Ze zijn ambitieus, zonder winstoogmerk. Voor elk stukje stof kiezen we de beste bestemming. Het geld dat verdiend wordt met de verkoop en recycling, wordt gebruikt voor innovatie om de textielketen circulair te maken. Samen maken we een circulaire textielketen de norm! Ze brengen de hele keten in beweging, want er is nog veel te doen. Jaarlijks belandt zo’n 169 miljoen kilo textiel ‘gewoon’ bij het oud vuil. Aanschaffen, aandoen en weer wegdoen is nog steeds de norm. Alleen samen komen we af van het afdankdenken.

Nu al kunnen ze kleding, kunststof en isolatiemateriaal maken van oud textiel. Maar hun grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!